mandag den 17. april 2023


 

Haunting Adeline (Cat and Mouse Duet Book 1)
H. D. Carlton
2021

Den ligger i toppen af Amazons bestseller liste og den tog TikTok med storm, men den har også delt vandene, for det er absolut ikke en bog for alle. Det er dark and twisted romance og dens liste af trigger warnings er lang. Den indeholder eller berører flere temaer, som kan virke stødende og direkte frastødende for flere læsere.
🚨Stalking
🚨Tvang
🚨Voldtægt
🚨Menneskehandel
🚨S€xuelle overgreb
🚨S€xuelt misbrug af børn (nævnes)
🚨Mord
🚨Samtykke???
…… og listen fortsætter

Plottet kort: Mand ser kvinde og bliver betaget ved første øjekast. Han begynder at stalke hende alt mens han kæmper for retfærdighed for børn og kvinder ved at straffe paedofile og menneskehandlere.

Bogen indeholder meget af det jeg overhovedet ikke finder tiltalende eller acceptabelt i den virkelige verden, og det kan da skræmme mig, at jeg bliver opslugt af en bog, som prøver at romantisere stalking og ihærdigt prøver på at få mig til at elske antihelten og retfærdiggøre hans gerninger eller anden form af selvjustits.

Gennem hele bogen balancerer Adelines følelser lige på kanten. På den ene side frastødes hun og er bange for sin stalker, mens hun på den anden side bliver pirret og godt kan lide det.

Zades handlinger bliver romantiseret og gemt væk bag hans forelskelse, løfte om evig troskab og hans ihærdige arbejde med at sørge for at paedofile og menneskehandlere bliver skaffet af vejen og derved at sørge for, at de ikke kan gentage deres forbrydelser.

Bogen er velskrevet og den sideløbende opklaring af mordet på Adelines oldemor, giver lidt ekstra til historien. Den slutter med en cliffhanger, så det er svært ikke at læse næste bog.

Det fascinerer mig at forfatteren formår at hive mig ind, men nok fordi man får det indtryk at Adeline inderst inde er fascineret af Zade.
En anderledes kærlighedshistorie, som er byder på en masse spice.
Er du i tvivl om bogen er noget for dig, så læs de mange anmeldelser på goodreads før du kaster dig i bogen.
4/6⭐️


Ingen kommentarer:

Send en kommentar