fredag den 4. november 2022


Mekaniske hjerter
Forfatter: Stine Bahrt
Serie: Urværkerne (2)
Forlaget Krabat
Udgivelsesår: 2022

[Anmeldereksemplar]
Skønt at være tilbage i det fascinerende steampunk univers. Bogen starter kort efter, at første bog slutter lige, efter angrebet fra de grå.

Genopbygningen af Kuppelbyen er i fuld gang. Uro og splittelse blandt de evneløse og urværkerne begynder at ulme i krogene. Midt i det hele, så har Nil og Dorian svært ved at tale sammen. De går tit forkert af hinandens følelser,og det ender ofte i misforståelser.
Nil kæmper med at lære, at beherske sine fey-evner, og det er ikke helt lige til.
Freden i Kuppelbyen varer ikke ved. Snart står Dorian og Nil overfor en række skæbnesvangre valg, som viser sig at få vidtstrækkende følger. Følger som ingen havde kunne forestille sig, for Kuppelbyens nye fjende er langt mere farlig end først antaget.

Igen en amaze og medrivende fortælling om vores venner i Kuppelbyen. Denne gang får vi også Dorians synsvinkel, og det fungerer supergodt. Han er skøn og har noget på hjertet, og kunne sagtens have mere plads.
Nil og Dorian taler en del forbi hinanden, og af og til måtte jeg drage et frustreret suk.
Jeg er vild med det lidt skæve persongalleri, og deres amaze personligheder. De er autentiske og nemme at holde af pga. deres følelser og usikkerhed på sig selv og hinanden.
Jeg er fascineret over alle de sproglige finurligheder, de lækre urværkerdetaljer og det kuppel-fantastiske univers, som forfatteren har skabt. Plottet er spændende og overraskende, og holder læseren fanget. Der er en del ender at holde styr på, men det hele bliver samlet op på fornemmeste vis.

Jeg var vært for en readalong sammen med @you.look.like.a.book og @bogormens_verden og det var en sand fornøjelse at læse med dem og de andre dedikerede læsere.
@forfatterstinebahrt krydrede det hele med spændende fun facts undervejs, og det var sjovt at høre om de tanker hun havde gjort sig undervejs i skrivningen.
Jeg glæder mig allerede til at læse videre om flokken fra Kuppelbyen.
5/6⭐️ til denne amaze læseoplevelse.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar