søndag den 7. august 2022

Boganmeldelse af Eventyrhuset

 


Forfatter: T J Klune
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Memoris

[Anmeldereksemplar]
Wauw, det her er en af den slags læseoplevelse der bliver ved med at give.
Jep, som du nok allerede har gættet, så har jeg stillet mig op i køen for dem der vilde med Eventyrhuset og T J Klune.

Jeg blev hurtigt fanget af historien om bureaukraten Linus Baker og hans meget forudsigelige liv. Han er ansat i Direktoratet for kontrol med magiske yngre, hvor han fører tilsyn med en række børnehjem for børn med magiske evner. Han sørger for at alle regler og regulativer bliver overholdt, hverken mere eller mindre. En dag sender direktoratets ledelse ham ud på en månedlang varende opgave på et børnehjem på en lille afsondret ø. Børnene på hjemmet er helt specielle og hurtigt må Linus Baker sande, at verden ikke altid er sort og hvid, og at man nogle gange falder over noget, som man ikke vidste at man ledte efter.

Jeg er vild med fortællingen om Linus rejse udi at opdage nye sider af sig selv og at mærke efter, hvad der virkeligt betyder noget når det kommer til stykket. Hans vedholdende kamp for forskelligheder og accepten heraf er beundringsværdig. Og så er jeg vild med den kære forstander Arthur Parnassus, den humørsyge fe og børnene. En havenisse, djævelens søn, en gople, en lindorm, en skovnymfe og en dreng der forvandles til en pomeranian når han bliver bange. Disse små, søde skabninger med fantastiske personligheder, som har været så grueligt meget igennem, fordi de er født som de er, de er vidunderlige.

En fantastisk smuk og hjertevarm fortælling om diversitet og mangfoldighed. Det her er fantasy for voksne når det er allerbedst. Et dejligt varmt litterært kram, som kan læses igen og igen.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6

Tusind tak for anmeldereksemplaret til @forlaget_memoris

Ingen kommentarer:

Send en kommentar