søndag den 7. august 2022

Boganmeldelse af Drageægget



Forfatter: C. G. Valentin
Udgivelsesår: 2019
Forlag: Forlaget Klippe/Forlaget Leitura

Magi, elvere, drager, dværge, fantastiske riger og kampen mellem det gode og det onde, det er noget af det jeg altid har elsket allermest ved fantasy - og heldigvis, så får man det hele serveret i et lækkert omsvøb i Drageægget.

Juliana har altid følt sig uden for og anderledes, og har higet efter anerkendelse fra sine omgivelser. På vej til reeksamen for at få sin studenterhue, påkører hun en ulv, og herfra ændres den verden hun kender for altid.
Hun kommer til sig selv i en magisk parallelverden, Novahr Orbís, hvor der findes elvere, dværge, orker, gobliner og drager. Her bringes hun til elverrigets konge, hvor hun præsenteres for en profeti, der udråber hende til frelseren fra menneskeverden. Ikke alle magiske væsener er venligt stemte overfor hende, eller er overbeviste om, at hun er den længe ventede frelser, der skal redde deres verden, så uoren begynder at ulme.
For at redde verden, skal nye færdigheder tillæres, og Juliana stifter bl.a. bekendtskab med magi, besværgelser, bueskydning, magiske væsener og den magiske verdens historie.
Oveni dette så møder hun kærligheden i mørkelveren Daerín, som ligesom hende selv er en outsider, men får hende til at føle sig hjemme i det nye rige.

En velskrevet og fængende fantasyfortælling om den udvalgtes kamp mod det onde og mødet med kærligheden. Plottwists, forhindringer og skilleveje opbygger og krydrer handlingen, og holder læseren til ilden. Worldbuildingen er superspændende og har masser af potentiale, som jeg glæder mig til at se blive udfoldet i de næste bøger om drageæraen. Juliana og alle de andre er nemme at holde af, og man kan mærke deres frustrationer og følelser undervejs i læsningen.
Den slutter med en kæmpe cliffhanger, og man kan kun gisne om, hvilken rejse forfatteren tager os med videre på.
Jeg glæder mig at blive trukket længere ind i universet i næste bog.
⭐️⭐️⭐️⭐️💫/6

Ingen kommentarer:

Send en kommentar