torsdag den 11. august 2022




Asfrid - Spindlernes dal
Forfatter: Laura Helena Piementel Da Silva
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Leitura

[Anmeldereksemplar]
Kæmpeedderkopper, menneskeslaver, stjernefolk og edderkoppefolk er bare lidt af det vi stifter bekendtskab med i denne spændende high fantasy, som foregår i urtiden blandt civilisationer, som har udviklet sig i forskellig retning isoleret fra hinanden.

17-årige Asfrid er en del af stjernefolket, som bor i Klippedal, hvor de lever i harmoni med naturen. Hendes bedstemor er gammel og svækket, og skal snart drage til Skyggeland. En dag overhører Asfrid sin bedstemor fortælle, at hun ved at optage energi fra et edderkoppeæg vil kunne leve længere. Det får Asfrid til at drage til Spindlernes dal for at finde et edderkoppeæg.
På den farefulde rejse møder hun mange fremmede farer, men også menneskedrengen, Theo, som er på flugt fra sin skæbne, som slave blandt edderkoppefolket. Sammen begiver de sig mod Spindlernes dal for at hente et edderkoppeæg, og bringe det til Klippedal.
Det ender med at blive en farefuld færd, som byder på tab, voldsomme kampe, et ægteskabstilbud, frygtindgydende væsener og spirende følelser.

Wauw, det er spændende læsning. Den slags hvor man sidder helt ude på kanten af stolen af bar spænding over, hvad der sker på næste side. Worldbuildingen er fantastisk og byder på et spændende forhistorisk setup med stjernene i fokus, og det holder hele vejen.
Hovedpersonerne er karismatiske på hver sin måde, og utrolig nemme at holde af. Kemien mellem dem er dynamisk og mærkbar, og jeg glæder mig til at se hvordan den udfolder sig i næste bog.

Det hele strammer så meget til mod slutningen, at man sidder med et tilbageholdt åndedrag. Vi efterlades med en så gigantisk cliffhanger, at det næsten ikke er til at holde ud, at næste bog ikke står parat i bogreolen. Jeg glæder mig virkelig til at læse videre om Asfrid og Theos videre færden, og til at få svar på alle de spørgsmål, jeg sidder tilbage med.

Og sidst men ikke mindst, så er bogen super lækker med de mange illustrationer og kort. Den er virkelig indbydende.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️💫/6


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar