søndag den 7. august 2022

Boganmeldelse af Den Maskerede Gentleman




Forfatter: L. Sherman
Udgivelsesår: 2021
Forlag: Augusta Publising

[Anmeldereksemplar]
Denne gang forfører forfatteren os med en historisk romance, som foregår i 1800-tallets fattige London. Dette er fortællingen om en skandaløs affære mellem en hertug og en fattig, ugift alenemor og byder på nærværende karakterer og hede romantiske stunder.

Poppy bor i en kælderlejligjed med sin søn i den fattige del af London, hvor hun ernærer sig af sit kendskab til helbredende urter og hjælper sine medmennesker til bedring. En sen vinteraften banker det på hendes dør. Udenfor finder hun en næsten livløs mand i dyre klæder, som er blevet skudt. Hun plejer hans sår og våger over ham om natten.
De gemmer begge på dyne hemmeligheder, men deres tiltrækning er uundgåelig. Spørgsmålet er om de klar til at lægge alle kort på bordet for kærligheden og et liv sammen.

L. Sherman bevæger sig hjemmevant rundt i datidens London og formidler kærlighed på tværs af klasseskel med stor indlevelse. Igen har hun skabt en række karakterer, som man ikke kan andet end at holde af og ønske at lære bedre at kende.

De forskellige miljøer i bogen er beskrevet så man føler, at man er tilstede. Både i den kolde kælderlejlighed hos Poppy og hendes søn, hvor der dufter af appelsin og kanel, men også i Lancaster House i den finere del af London, hvor der er trygt og lunt, og man kan høre ilden knitre.
Man er underholdt fra start og handlingen er spændende og fængende, og holder læseren til ilden. Da sidste side var vendt, tænkte jeg bare, hvorfor har jeg ikke læst denne bog noget før.

Kan du lide Julia Quinns bøger om familien Bridgerton, som også foregår i 1800-tallets England, så er disse bøger absolut også noget for dig. De er bare nærværende på en helt anden måde og ikke nær så aristokratiske, hvilket er forfriskende.

Næste bog i serien kommer til at handle om professor Huxley og Teresa, Lord Lancasters søster, og jeg kan næsten ikke vente.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6

Tusind tak for anmeldereksemplaret til forfatteren @authorlsherman

Ingen kommentarer:

Send en kommentar