mandag den 27. juni 2022

Boganmeldelse af Familie Hemmeligheder

 


Forfatter: Julie Houston
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Palatium Books
[
Reklame/Anmeldereksemplar]


Drømmer du om at tilbringe sommeren i et idyllisk engelsk landsbysamfund, hvor alle kender alle og kommer hinanden ved, så er Familie Hemmeligheder et virkeligt godt bud.

Her får du en super hyggelig læseoplevelse, som handler om stærke kvinder, romance, snakken i krogene og selvfølgelig - familie hemmeligheder.

Handlingen foregår i byen Westernbury, hvor Juno er læge i byens lægepraksis. Da vi møder Juno, er hendes mand er netop rejst et år til Boston, hvor han har fået en spændende stilling. Juno tager mandens afrejse, som en kærkommen pause til at reflektere over deres samliv, så det passer hende egentligt udmærket at blive tilbage og tage sig af hus og børn.

Da lægepraksissen skal udvides, ansætter de en skøn, single, lægevikar af australsk oprindelse. Juno ender med at blive lettere betaget af ham, lige som resten af det lille samfund.

Junos mor og to af tre søstre bor også i byen. Den hjemmegående Pandora og karrierekvinden Ariadne. Den tredje søster Lexia, har ingen af dem haft kontakt med siden hun blev en stor popstjerne.

Moderen er aldrig helt kommet sig over, at faren forlod dem til fordel for en yngre kvinde, så pigernes opvækst har været delvist præget af morens psykiske sygdom og farens fravær.

Søstrenes skæbner har bragt dem i hver sin livsretning, og da Lexia uventet returnerer til Westernbury med sin familie, er gamle hemmeligheder i fare for at blive afsløret. Opsætningen af en musical i byen bringer søstrene sammen, og tvinger dem til at se hinanden og fortiden i øjnene.

Bogen har et virkelig flot persongalleri, der forkæler læseren undervejs med så mange detaljer, at man kommer dybt ind under huden på karaktererne, og virkelig kan mærke dem.

Søstrenes forskellige personligheder skildres så fint, at man faktisk ikke overraskes af deres handlemønstre. De er alle beskrevet reflekterende og yderst omsorgsfulde overfor hinanden og deres mor. Mange af de valg de har taget undervejs i livet, har de taget af hensyn til hinandens ve og vel.  

Det er en gribende og hjerteskærende fortælling om, at være der for hinanden når livet er sværest og nogle af de tungeste beslutninger skal tages, men også om hvordan man kommer videre efter svigt og finder evnen til at åbne sit hjerte igen.  

Plottet er rimeligt simpelt, men forfatteren formår at holde spændingen gennem hele bogen og selvom man sagtens kan fornemme, hvordan det hele ender, så er der plottwist undervejs, som man ikke havde set komme.  

I takt med at hemmelighederne afsløres, bliver bogen sværere og sværere at lægge fra sig, og den ene side tager hurtigt den anden.

En hjertevarm fortælling om at finde sig selv, mærke efter og følge sit hjerte. Om at kigge indad og finde evnen til at tilgive, selv om det kan være svært.

En god og levende læseoplevelse af en forfatter, som jeg bestemt skal læse mere af.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6

Tusind tak for anmeldereksemplaret til Palatium Books.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar